Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada szpinakowa z łososiem grillowanym

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 op
łosoś
czosnek 4 ząbki
masło 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
serek almette smietankowy 2 op
jajko 4

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada szpinakowa z łososiem grillowanym

Łosoś świeży (lub kostki), grillujemy, doprawiamy tak jak lubimy.
Studzimy i rozdrabniamy widelcem.
Szpinak rozmrażamy, dodajemy masło, sól, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy do czasu zupełnego odparowania wody. Studzimy.
W misce ubijamy pianę z białek.
Do wystudzonego szpinaku dodajemy żółtka, mąkę i mieszamy. Następnie dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy.
Ciasto szpinakowe rozkładamy na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach 15-20 minut.
Upieczone ciasto studzimy. Wykładamy na nie serek i rozsmarowujemy. Następnie wykładamy łosoś.
Zwijamy ciasto (szerszym bokiem) ścisło, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
Po wyjęciu kroimy na plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 03.10.2013 15:13
pyszności nabrałam ochoty na ten smakołyk
idealme 03.10.2013 13:49
pyszności! :)
Aida 03.10.2013 13:29
z łososiem grillowanym jest trochę gorzej niż z wędzonym bo się kruszy,ale trochę cierpliwości i jest ok :)
Megg 03.10.2013 13:25
prezentuje się wyśmienicie
SylwiaMagdaSabin 03.10.2013 13:19
przyznam, że super wygląda
joanna__s 03.10.2013 12:43
Świetna rolada, pysznie się prezentuje.
Ela_K 03.10.2013 12:39
Też taką robię pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak