Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada śląska

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe 4 plastry
sól i pieprz 0,5 łyżeczki
cebula 1 szt
musztarda 2 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: rolada śląska

Płaty mięsa myjemy, osuszamy. Rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy przyprawami. Cebulę kroimy w piórka. Każdy plaster smarujemy musztardą. Następnie kładziemy cebulę i plaster boczku. Zawijamy w roladkę. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie zalewamy wodą do połowy objętości mięsa. Dusimy do momentu odparowania wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 28.08.2016 22:49
pyszne na obiad
Krzysztof15 25.08.2016 06:43
bardzo lubię
miffiss 24.08.2016 22:10
idealne na niedzielny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak