rolada śląska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    4 plastry
  • sól i pieprz

    0,5 łyżeczki
  • cebula

    1 szt
  • musztarda

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty mięsa myjemy, osuszamy. Rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy przyprawami. Cebulę kroimy w piórka. Każdy plaster smarujemy musztardą. Następnie kładziemy cebulę i plaster boczku. Zawijamy w roladkę. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie zalewamy wodą do połowy objętości mięsa. Dusimy do momentu odparowania wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 28.08.2016 22:49
pyszne na obiad
Krzysztof15 25.08.2016 06:43
bardzo lubię
miffiss 24.08.2016 22:10
idealne na niedzielny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat