Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada serowa z pieczarkami i jajkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 15 dkg
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
ser gouda 1/2 kg
masło 1/2 kostki
serek topiony kremowy 200 g
szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowa z pieczarkami i jajkami

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do niej pokrojone w kostkę pieczarki, usmażyć je, doprawić solą i pieprzem, ostudzić.
Krok 1 - Rolada serowa z pieczarkami i jajkami foto
2
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę.
Krok 2 - Rolada serowa z pieczarkami i jajkami foto
3
Ser włożyć w szczelnym woreczku do prawie wrzącej wody na ok. pół godziny (nie gotować!).
Krok 3 - Rolada serowa z pieczarkami i jajkami foto
4
Masło dobrze utrzeć z serkiem topionym.
Krok 4 - Rolada serowa z pieczarkami i jajkami foto
5
Do masy dodać jajka, posiekany szczypiorek i pieczarki, dokładnie wymieszać.
Krok 5 - Rolada serowa z pieczarkami i jajkami foto
6
Miękki ser wyjąć z woreczka, rozwałkować w duży prostokąt. Na serze rozłożyć przygotowaną masę z pieczarkami i jajkami. Zwinąć wszystko w roladę. Zawinąć ją w folię aluminiową, schłodzić mocno w lodówce. Schłodzoną roladę kroić w grube plastry.
Krok 6 - Rolada serowa z pieczarkami i jajkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 02.08.2016 23:34
już kilka razy się do takiej przymierzam
tobi1989 01.08.2016 14:40
Dobre danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak