rolada serowa z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 sztuki
  • majonez

    2 łyżki
  • ser liliput lub inny

    350 g
  • pierś z kurczaka

    3-4 sztuki
  • pieczarki

    500 gramów
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Jajka ubić (jak na biszkopt). Dodać majonez i potarty ser. Zmiksować. Wylać na blachę wyłożoną papierem i piec ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.
2. Pieczarki obrać i pokroić. Przesmażyć na maśle. Przyprawić.
3. Piersi rozbić przyprawić.
4. Na cieście serowym poukładać rozbite piersi (zostawić margines - ok. 5 cm - żeby się lepiej zwijało roladę) a następnie pieczarki. Zwinąć.
5. Roladę przykryć papierem do pieczenia. Piec w piekarniku przez ok. 40-50 minut w temperaturze 180 stopni.

*** Zamiast pieczarek (lub dodatkowo) można użyć brokułów lub szpinaku. Rolada jest wtedy bardziej kolorowa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 03.03.2014 21:50
Czy "jak na biszkopt" znaczy ubić najpierw białka, dodać żółtka a następnie ser ?
GOSIA18 19.06.2013 22:59
Bardzo ciekawy i oryginalny przepis
Faustyna 19.06.2013 20:54
Do Ilona ES: Ja zwijam ciepłe ciasto:)
Ilona ES 19.06.2013 19:48
Zimne ciasto zwijam czy jeszcze ciepłe? Fajny przepis.
marcia7 19.06.2013 13:44
ale smaczna
kriko 19.06.2013 13:24
napewno smaczna
Krzysztof15 19.06.2013 13:21
ciekawy przepis
halina17 19.06.2013 13:13
Super rolada.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat