Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada rafaello

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

jajko 5 szt
mąka pszenna 6 łyżek
cukier kryształ 6 łyżek
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

krem

budyń waniliowy + 2 łyżki cukru
wiórki kokosowe 100 g
mleko 2 szkl
masło 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada rafaello

Z podanych składników przygotować biszkopt. Masę rozsmarować na wyłożonej papierem blaszce 30x45 cm i piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem, przykryć ściereczkę i zwinąć razem z papierem. Po wystygnięciu zdjąć papier.
Proszek budyniowy, cukier i wiórki rozmieszać z 3/4 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować. Na gotujące mleko wlać budyń z wiórkami i gotować do zgęstnienia. Masło utrzeć na puch i dodawać po łyżce budyń. Biszkopt nasączyć i rozsmarować masę. Zwinąć roladę. Wierzch posypać cukrem pudrem. Schłodzić. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Benita 04.09.2015 10:52
Uwielbiam rolady z kremem
patryska76 03.09.2015 23:09
smakowita!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak