Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada jajeczna

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4-5 sztuk
majonez 4-5 łyżek
ser żółty 300 g
filet z kurczaka 3 sztuli
pieczarki 500 g
cebula 2 sztuki
pietruszka 1 pęczek
tłuszcz do formy
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
imbir do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rolada jajeczna

Jajka ubijamy z majonezem, dodajemy starty ser i dkoładnie mieszamy, następnie wylewamy na wytłuszczoną i wyłożoną pergaminem blachę piekarnikową i pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

W tym samym czasie pokrojone w plastry pieczarki podduszamy z cebulką na klarowanym maśle (doprawiamy wg uznania, ja lubię dodać trochę soli, pieprzu i pietruszki).

Filety porcjujemy, rozbijamy i z obu stron nacieramy przyprawami.

Na "biszkopcie" jajeczno-serowym układamy filety, na nich warstwę pieczarek a następnie zwijamy i pieczemy kolejne 40 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 06.11.2015 17:57
apetyczna rolada
leonkot 28.10.2013 12:26
dziękuję za miłe komentarze, rzeczywiście rolada jest hitem imprez :)
Ewa104 28.10.2013 12:20
Podoba mi się taka wersja.Pasuje nawet na imprezę.
treonina 28.10.2013 11:10
super pomysł!
dianix 28.10.2013 10:36
bardzo fajny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak