Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada jajeczna

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4-5 sztuk
majonez 4-5 łyżek
filet z kurczaka 3 sztuki
pieczarki 500 g
cebula 2 sztuki
pietruszka 1 pęczek
tłuszcz do smarowania formy
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
imbir do smaku
masło 2 łyżki
ser gouda 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: rolada jajeczna

Jajka ubijamy z majonezem, dodajemy starty ser i dokładnie mieszamy. Następnie wylewamy na wytłuszczoną i wyłożoną pergaminem blachę piekarnikową i pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

W tym samym czasie pokrojone w plastry pieczarki podduszamy z cebulką na klarowanym maśle (doprawiamy wg uznania, ja lubię dodać trochę soli, pieprzu i pietruszki).

Filety porcjujemy, rozbijamy i z obu stron nacieramy przyprawami.

Na "biszkopcie" jajeczno-serowym układamy filety, na nich warstwę pieczarek a następnie zwijamy i pieczemy kolejne 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak