Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

rolada jajeczna

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
4-5 sztuk
majonez
4-5 łyżek
filet z kurczaka
3 sztuki
pieczarki
500 g
cebula
2 sztuki
pietruszka
1 pęczek
tłuszcz
do smarowania formy
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
imbir
do smaku
masło
2 łyżki
ser gouda
300 g

Przepis i sposób przygotowania na: rolada jajeczna

Jajka ubijamy z majonezem, dodajemy starty ser i dokładnie mieszamy. Następnie wylewamy na wytłuszczoną i wyłożoną pergaminem blachę piekarnikową i pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

W tym samym czasie pokrojone w plastry pieczarki podduszamy z cebulką na klarowanym maśle (doprawiamy wg uznania, ja lubię dodać trochę soli, pieprzu i pietruszki).

Filety porcjujemy, rozbijamy i z obu stron nacieramy przyprawami.

Na "biszkopcie" jajeczno-serowym układamy filety, na nich warstwę pieczarek a następnie zwijamy i pieczemy kolejne 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak