rolada jabłkowa na szybko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • cukier kryształ

    0,5 szklanki
  • mąka pszenna

    3|4 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jabłka

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem dodać żółtka mąkę i proszek do pieczenia. Jabłka obrać i zetrzec na tarce o grubych oczkach. Wyłożyc jabłka na blachę wyłożoną pergaminem na to wylać ciasto piec na złoty kolor. Po upieczeniu wyłożyć ciasto na ściereczkę zdjęć pergamin i zwinąć roladę.
Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 22.10.2013 11:26
fajna rolada
karolina1869 12.12.2012 14:34
apetyczna
Cukiereczek13 22.08.2012 17:16
wyglada wspaniale ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat