Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada jabłkowa na szybko

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier kryształ 0,5 szklanki
mąka pszenna 3|4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: rolada jabłkowa na szybko

Białka ubić z cukrem dodać żółtka mąkę i proszek do pieczenia. Jabłka obrać i zetrzec na tarce o grubych oczkach. Wyłożyc jabłka na blachę wyłożoną pergaminem na to wylać ciasto piec na złoty kolor. Po upieczeniu wyłożyć ciasto na ściereczkę zdjęć pergamin i zwinąć roladę.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 22.10.2013 11:26
fajna rolada
karolina1869 12.12.2012 14:34
apetyczna
Cukiereczek13 22.08.2012 17:16
wyglada wspaniale ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak