Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada faszerowana kaszą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 3 sztuki
kasza jęczmienna 1 torebka
mięso mielone 30 dag
cebula 1 sztuka
margaryna 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
pieprz wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada faszerowana kaszą

Kroki postępowania

1
Z udka wyciąć kość, rozłożyć na desce.
Krok 1 - Rolada faszerowana kaszą foto
2
Kasze ugotować. Mięso zmielić. Cebulkę pokroić w małe krążki i zeszklić na odrobinie masła. Połączyć kaszę, mięso i cebulę. Przyprawić do smaku.
Krok 2 - Rolada faszerowana kaszą foto
3
Nałożyć przygotowany farsz na rozłożone na desce mięso. Połączyć boki mięsa i zwinąć w roladkę.
Krok 3 - Rolada faszerowana kaszą foto
4
Całość spiąć nićmi. Podgotować chwilę. Następnie przełożyć na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażyć przez ok. 25 minut z dwóch stron. Polać dowolnym sosem.
Krok 4 - Rolada faszerowana kaszą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.10.2014 22:54
super mięsko :)
Jadwiga/Jaga85 04.10.2014 20:07
pyszne mięsko!
monikalangier 04.10.2014 18:44
Musi byc pyszna
dodi 04.10.2014 17:11
pyszności, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak