Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada faszerowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0.5 kg
ser żółty 4 plasterki
ogórki konserwowe 3 sztuki
sól wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
bazylia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada faszerowana

Mięso mielone myjemy i osuszamy. Następnie dajemy mięso do miski dodajemy sól , pieprz oraz bazylię i wszystko dokładnie wymieszać . Następnie smarujemy margaryną blaszke i formujemy z połowy mięsa roladę kroimy ogórki w cienkie paski i nakładamy na roladę następnie na ogórki kładziemy plastry sera żółtego i przykrywamy roladę drugą częścią mięsa mielonego i posypujemy górę troszkę bazylią. Pieczemy w temperaturze 200 stopni około 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 06.02.2015 07:19
smaczna rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak