Rolada drożdżowa z jabłkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    do smaku
  • drożdże

    do smaku
  • jajko

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • cukier waniliowy

    do smaku
  • mleko

    do smaku
  • masło

    do smaku
  • cynamon Prymat

    do smaku
  • cukier puder

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z maki, drożdży, jajek, mleka, roztopionego masła, cukru i cukru waniliowego wyrobić drożdżowe ciasto i odstawić aby urosło. Jabłka obrać pokroić w plastry grubości ok. 1-1,5cm. Ciasto drożdżowe rozwałkować i uformować prostokąt. Wyłożyć na nie jabłka i posypać je cynamonem wymieszanym z cukrem. Następnie zwinąć w roladę. Wierzch rolady posmarować roztrzepanym białkiem. Piec na złoto w temp. 180 stopni. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem. Polecam!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babi17 27.12.2012 21:17
super
adam1f 26.02.2012 00:35
dobra
Ela15 15.01.2012 11:10
pięknie wygląda
angelika14 11.01.2012 20:54
proste w wykonaniu - każdy może je zrobić:)
jolanta19 11.12.2011 15:26
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat