Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada drożdżowa z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka do smaku
drożdże do smaku
jajko do smaku
cukier do smaku
cukier waniliowy do smaku
mleko do smaku
masło do smaku
cynamon Prymat do smaku
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada drożdżowa z jabłkiem

Z maki, drożdży, jajek, mleka, roztopionego masła, cukru i cukru waniliowego wyrobić drożdżowe ciasto i odstawić aby urosło. Jabłka obrać pokroić w plastry grubości ok. 1-1,5cm. Ciasto drożdżowe rozwałkować i uformować prostokąt. Wyłożyć na nie jabłka i posypać je cynamonem wymieszanym z cukrem. Następnie zwinąć w roladę. Wierzch rolady posmarować roztrzepanym białkiem. Piec na złoto w temp. 180 stopni. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem. Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 27.12.2012 21:17
super
adam1f 26.02.2012 00:35
dobra
Ela15 15.01.2012 11:10
pięknie wygląda
angelika14 11.01.2012 20:54
proste w wykonaniu - każdy może je zrobić:)
jolanta19 11.12.2011 15:26
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak