Rolada drobiowa z brokułowym środkiem

Rolada drobiowa z brokułowym środkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszny pomysł na domowy obiad. Uwielbiam robić wszelkiego rodzaju rolady z ciekawym wnętrzem. Tak podane mięso będzie pięknie prezentowało się na domowych imprezach.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    1 sztuka
  • przyprawa do kurczaka

    1 łyżeczka
  • czosnek granulowany

    1 szczypta
  • boczek wędzony

    100 gramów
  • brokuł

    0.5 główki
  • żółty ser

    50 gramów
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • olej

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuł dzielimy na małe różyczki, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy.

Filet z kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Mięso układamy na kształt prostokąta. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Na mięsie układamy połowę wędzonego boczku, starty żółty ser oraz rozgnieciony brokuł.

Brokuł przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso zwijamy w ciasny rulon. Na wierchu rozkładamy plastry boczku.

Roladkę układamy na foli aluminiowej, skrapiamy olejem. Folię szczelnie zamykamy. Mięso pieczemy przez 50 minut w 190*C. Przed końcem pieczenia możemy odwinąć folię aby mięso się zarumieniło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

05.11.2018 23:15
Smakowita i kusząca rolada, a po za tym pięknie podana;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat