Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada czekoladowo-kokosowa (bez pieczenia)

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na masę kokosową

masło 1/2 kostki
margaryna 1/2 kostki
cukier puder 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 10 dag
sok z cytryny do smaku

Składniki na masę czekoladową

cukier 1/2 szklanki
woda 1/2 szklanki
kakao 3 łyżki
herbatniki 3 opakowania/szkolne
cukier waniliowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada czekoladowo-kokosowa (bez pieczenia)

Kroki postępowania

1
Wykonanie masy kokosowej:
Masło utrzeć z margaryną, dodać cukier puder, sok z cytryny do smaku i wiórki kokosowe. Dokładnie wyrobić masę i przenieść do lodówki.
Krok 1 - Rolada czekoladowo-kokosowa (bez pieczenia) foto
2
Wykonanie masy czekoladowej:
Ciastka zmielić, dodać cukier z wanilią, kakao, wlać wodę i utrzeć do dokładnego połączenia się składników.
Krok 2 - Rolada czekoladowo-kokosowa (bez pieczenia) foto
3
Składanie rolady:
Na foli spożywczej ułożyć prostokąt z masy kokosowej a na niej prostokąt z masy czekoladowej (masy możemy rozwałkować zwilżonym wałkiem).
Krok 3 - Rolada czekoladowo-kokosowa (bez pieczenia) foto
4
Następnie zwinąć delikatnie w rulon, wstawić do lodówki na noc. Gdy rolada stwardnieje, kroić w grube plastry ostrym nożem.
Krok 4 - Rolada czekoladowo-kokosowa (bez pieczenia) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 18.01.2016 09:31
Fajnie i smacznie wygląda.
Poison1988 18.01.2016 08:21
wspaniale wygląda :)
Renataj 17.01.2016 20:20
Ciekawy pomysł.
Anna169Hosz 17.01.2016 19:29
Na pewno smaczna.
Damiano
Damiano 17.01.2016 19:15
fajny przepis
agnieszka214 17.01.2016 17:57
Klubie pyszne roladki
Zdzisław 17.01.2016 17:21
pyszny deser do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak