Rolada cielęca z ziołami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerstwe bułki

    2
  • cebula

    2
  • tymianku

    1/2 peczka
  • natki pietruszki

    1/2 peczka
  • masła

    1łyzka
  • mleko

    100ml
  • suszonych pomidorów

    6dag
  • sól

  • pieprz

  • cielęciny na pieczeń

    1kg
  • jajko

    1
  • małe marchewki

    2
  • masła roślinnego

    3 dag
  • wytrawnego białego wina

    1/8 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki kroimy w kostkę, a tymianek i natkę siekamy. Jedną cebulę kroimy w kostkę i zeszklić na łyżce masła. Dodajemy tymianek i mleko, krótko gotujemy. Polewamy kostki bułki, przykrywamy i odstawiamy na ok. 10min. Mięso posypujemy solą i pieprzem. Do bułki dodajemy suszone pomidory, jajko i natkę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Masę rozsmarowujemy na mięsie. Zwijamy w roladę, związujemy nićmi i podsmażamy na maśle. Marchewki i pozostałą cebulę pokroić i dodać do mięsa. Wlewamy wino i 1/4 litra wody. Całość przyprawiamy, przykrywamy i pieczemy 1 i 1/4 godz. w temp. 175 stopni. Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magical66 07.11.2010 17:13
smaczna
anja3107 07.11.2010 14:16
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat