Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki biszkoptu
-
jajko
3 sztuki -
cukier
3 łyżki -
woda zimna
3 łyżki -
proszek do pieczenia
pół łyżeczki -
mąka pszenna
3 łyżki -
capuccino
2 łyżki -
sól
szczypta
Pianka
-
bita śmietana
1 sztuka -
mleko
200 ml -
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki -
capuccino
2-3 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Rolada cappuccinowa pianka.
2. Ciasto wyłożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,o wymiarach 24 cm x 35 cm.Piec około 15 minut, w temperaturze 170 stopni.Upieczony biszkopt zdjąć z papieru ,zawinąć w ściereczkę i wystudzić.
3. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i wystudzić.Śmietanę typu ,,Śnieżka ''ubić z mlekiem według przepisu na opakowaniu,dodać żelatynę i cappuccino,dokładnie ubić. Kilka łyżek odłożyć do dekoracji.
4.Na biszkopt wyłożyć masę i zwinąć roladę,odłożoną masą udekorować roladę.
5. Gotową roladę wstawić do lodówki do stężenia.
Cappuccino używamy o dowolnym ulubionym smaku.Do rolady użyłam bitej śmietany typu ,,Śnieżka'',ale możemy użyć śmietany kremówki 30 %.![]()
Komentarze (33)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (23)