Rolada cappuccinowa pianka.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki biszkoptu

  • jajko

    3 sztuki
  • cukier

    3 łyżki
  • woda zimna

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    pół łyżeczki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • capuccino

    2 łyżki
  • sól

    szczypta

Pianka

  • bita śmietana

    1 sztuka
  • mleko

    200 ml
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • capuccino

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę,stopniowo wsypywać cukier i ubijać,następnie dodać żółtka i wodę,dokładnie ubić.Dodać mąkę,proszek do pieczenia i cappuccino,delikatnie wymieszać.
2. Ciasto wyłożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,o wymiarach 24 cm x 35 cm.Piec około 15 minut, w temperaturze 170 stopni.Upieczony biszkopt zdjąć z papieru ,zawinąć w ściereczkę i wystudzić.
3. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i wystudzić.Śmietanę typu ,,Śnieżka ''ubić z mlekiem według przepisu na opakowaniu,dodać żelatynę i cappuccino,dokładnie ubić. Kilka łyżek odłożyć do dekoracji.
4.Na biszkopt wyłożyć masę i zwinąć roladę,odłożoną masą udekorować roladę.
5. Gotową roladę wstawić do lodówki do stężenia.
Babeczka35
Cappuccino używamy o dowolnym ulubionym smaku.Do rolady użyłam bitej śmietany typu ,,Śnieżka'',ale możemy użyć śmietany kremówki 30 %.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (33)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 12.04.2017 21:56
Dziękuję i zapraszam:)
Alex_M 10.02.2016 13:13
zjadłabym :)
gusia1000 15.04.2015 22:59
Jest ona rewelacyjna.
Babeczka35 17.03.2015 21:26
Dziękuję:)
VioletoweKucharzenie 17.03.2015 07:38
wygląda apetycznie!
Klausia 16.03.2015 23:58
lubię to :)
Wiktoria29 16.03.2015 20:31
pewnie była smaczna
ada.la 16.03.2015 19:32
super roladka
Babeczka35 16.03.2015 19:04
Dziękuję i polecam:)
IwonaDD 16.03.2015 16:08
pychota!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat