Rolada biszkoptowa

Rolada biszkoptowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl
  • cukier puder

    15 dkg
  • woda

    3/4 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • ocet

    5 kropli
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Rolada biszkoptowa

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać wodę wymieszaną z octem, na końcu pianę i mąkę z proszkiem do pieczenia. Masę wylać do blaszki natłuszczonej. Piec aż się zarumieni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat