Rolada biszkoptowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl
  • cukier puder

    15 dkg
  • woda

    3/4 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • ocet

    5 kropli
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać wodę wymieszaną z octem, na końcu pianę i mąkę z proszkiem do pieczenia. Masę wylać do blaszki natłuszczonej. Piec aż się zarumieni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat