Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada bananowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 2 łyżki
margaryna palma 1 sztuka
cukier 0,5 szklanki
herbatnik 2 paczki
wafle tortow 4 sztuki
banan 3 sztuki
galaretka pomarańczowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada bananowa

Herbatniki i dwa wafle rozkruszyć, wrzucić do dużej miski. Margarynę rozpuścić z cukrem, dodać kakao. Wlać to do miski z rozkruszonymi waflami i herbatnikami Wlać gorącą galaretkę i wszystko szybko wymieszać. Powstałą masę wyłożyć na dwa wafle i poczekać chwilę, aż wafle zmiękną. Obrane banany ułożyć na brzegach wafli tak, aby na każdym waflu było 1,5 banana. Zwinąć roladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 13.02.2017 20:36
szybko robi sie te ciacho
Renataj 24.08.2013 21:54
Ekspresowa "ciasto" - w sam raz dla niezapowiedzianych gości.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak