rolada bananowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • cukier

    1 szklanka
  • kakao

    2 łyżki
  • herbatniki

    1 opakowanie
  • wafel

    2 płaty
  • galaretka agrestowa

    1 szt
  • woda

    3/4 szklanki
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • banan

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

margarynę cukier waniliowy, cukier kryształ i kakao zagotować.wodę zagotować i rozpuścić w niej galaretkę i dodać do masy wraz z pokruszonymi herbatnikami. gorącą masą posmarować wafel i położyć na brzeg każdego banany i zwijać w rulon a następnie odłożyć w chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 18.04.2012 16:54
fajny przekrój
kamyk 01.04.2012 15:52
pycha
Ewelina38 03.02.2012 19:43
pyszna, kiedyś często taką robiłam
Anna169Hosz 16.12.2011 23:53
Ciekawie wygląda, podoba mi się ten pomysł.
alaaa 11.12.2011 20:07
coś innego ,ciekawego
sunnymood 08.11.2011 20:11
Ciekawy przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat