Rolada babci Joli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • sól do smaku

  • majeranek Prymat

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • boczek

    1 chudy
  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolada babci Joli foto
Pieczarki podsmażamy z cebulą i odstawiamy do wystudzenia.
Krok 2 - Rolada babci Joli foto
Mięso rozkrawamy i przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 3 - Rolada babci Joli foto
Farsz:
Mięso mielone
jajko
majeranek
sól i pieprz
Wszystkie składniki wyrabiamy i doprawiamy do smaku
Krok 4 - Rolada babci Joli foto
Na mięsie rozkładamy farsz i pieczarki.
Krok 5 - Rolada babci Joli foto
Całość zwijamy, owijamy sznurkiem i folią aluminiową.
Krok 6 - Rolada babci Joli foto
Roladę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez półtorej godziny.
Krok 7 - Rolada babci Joli foto
Roladę po upieczeniu można jeść na gorąco lub na zimno do chleba.
Krok 8 - Rolada babci Joli foto
Życzę smacznego!! ;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 05.10.2013 18:57
wyśmienita rolada!
IZABELA29 05.10.2013 18:49
fajna ta rolada
Megg 05.10.2013 18:39
chętnie bym skosztowała takiej roladki
wyattearp 05.10.2013 18:37
palce lizać aż zrobiłam się głodna
Konczi 05.10.2013 18:29
wygląda smacznie
magdziorka6 05.10.2013 18:11
niezły kawał mięska
ana1 05.10.2013 17:56
przepysznie wygląda
halina17 05.10.2013 17:42
Smaczna rolada.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat