Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada babci Joli

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
boczek 1 chudy
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada babci Joli

Kroki postępowania

1
Pieczarki podsmażamy z cebulą i odstawiamy do wystudzenia.
Krok 1 - Rolada babci Joli foto
2
Mięso rozkrawamy i przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 2 - Rolada babci Joli foto
3
Farsz:
Mięso mielone
jajko
majeranek
sól i pieprz
Wszystkie składniki wyrabiamy i doprawiamy do smaku
Krok 3 - Rolada babci Joli foto
4
Na mięsie rozkładamy farsz i pieczarki.
Krok 4 - Rolada babci Joli foto
5
Całość zwijamy, owijamy sznurkiem i folią aluminiową.
Krok 5 - Rolada babci Joli foto
6
Roladę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez półtorej godziny.
Krok 6 - Rolada babci Joli foto
7
Roladę po upieczeniu można jeść na gorąco lub na zimno do chleba.
Krok 7 - Rolada babci Joli foto
8
Życzę smacznego!! ;)
Krok 8 - Rolada babci Joli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 05.10.2013 18:57
wyśmienita rolada!
IZABELA29 05.10.2013 18:49
fajna ta rolada
Megg 05.10.2013 18:39
chętnie bym skosztowała takiej roladki
wyattearp 05.10.2013 18:37
palce lizać aż zrobiłam się głodna
Konczi 05.10.2013 18:29
wygląda smacznie
magdziorka6 05.10.2013 18:11
niezły kawał mięska
ana1 05.10.2013 17:56
przepysznie wygląda
halina17 05.10.2013 17:42
Smaczna rolada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak