Rogaliki ziemniaczane ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    150 g
  • ziemniaki

    350 g
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • mąka

    350 g
  • cebula

    1 szt
  • szpinak mrożony

    150 g
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    2 łyżki
  • ser feta

    50 g
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • gałka muszkatołowa mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie,przecisnąć przez praskę.Ziemniaki połączyć z mąką i szczyptą soli i proszkiem do pieczenia.Rozmrożony szpinak odcisnąć.Zeszklić na maśle posiekaną cebulę i czosnek,dodać szpinak,doprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową.Dodać ser fetę.Rozwałkować ciasto,wycinać trójkąty.Nakładać na trójkąty farsz,delikatnie zwijać rogaliki.Przełożyć na blachę.Blachę wyłożyć papierem pergaminowym.Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni.Piec około 20 minut.Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iga2 14.09.2011 20:22
pycha
iga2 14.09.2011 20:21
pycha
iga2 14.09.2011 20:21
pycha
Iwona45 02.09.2011 09:21
mniam
Ania67 30.07.2011 23:27
moje smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat