Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z rabarbarem

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 3 szklanki
jajko 3 sztuki
drożdże 50 gram
masło 1 łyżka
cukier 1/2 szklanki
mleko 3,2% 1/2 szklanki

nadzienie

rabarbar

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z rabarbarem

Rabarbar pokrój w kostkę i podduś z cukrem.

Drożdże pokrusz do miseczki dodaj 3 łyżki mąki, szczyptę cukru i trochę ciepłego mleka ,wymieszaj.

Jak rozczyn zacznie pracować ,wlewam go do mąki ,dodaję roztrzepane jajka z cukrem , dolewam w trakcie wyrabiania mleko, po 5 minutach dodaję masło i ponownie wyrabiam.

Ciasto posypuję mąką i zostawiam przykryte ściereczką na 1 godz.
Po tym czasie ciasto rozwałkować na prostokąt wycinać trójkąty ,ułożyć po 1 łyżeczce nadzienia, zawijać rogaliki,kłaść na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia, odczekać 15 minut.

Piec na złoty kolor w 180 stopniach (15 minut)

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 12.08.2016 19:04
cudnie wyglądają - świetne!
Agnieszka-87-25 12.08.2016 17:07
smaczne rogaliki
Ola1young 12.08.2016 16:17
fajne rogaliki :)
Wiktoria29 12.08.2016 15:30
bardzo kusząco wygladają
Ola1984 12.08.2016 14:34
Pysznie wyglądają :)
Ewelina1991 12.08.2016 12:52
wspaniałe rogaliki
mirosława4 12.08.2016 12:29
dawno nie piekłam
ilka01 12.08.2016 12:02
piękne wyszły
Wiesława1 12.08.2016 11:16
Pysznie wyglądają
Wafelek2601 12.08.2016 11:11
Super dodatek do kawy
adelajda 12.08.2016 11:05
Pyszne rogaliki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak