Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z nadzieniem orzechowo - krówkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 250 gram
cukier 2 łyżki
masło 100 gram
kwaśna śmietana 100 gram
jajko 1 sztuka
drożdże 25 gram

Nadzienie

cukierki krówki 150 gram
orzechy włoskie 80 gram
śmietana 1 łyżka

Dodatkowo

jajko 1 sztuka do smarowania
cukier kryształ 2 łyżki do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z nadzieniem orzechowo - krówkowym

Jajko ubić z cukrem i po kawałku dodawać miękkie masło.
Drożdże wymieszać ze śmietaną.
Do jajka z masłem dodać drożdże i mąkę. Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na dwie godziny.
Cukierki i orzechy drobno pokroić, dodać śmietanę i wymieszać.
Ciasto podzielić na dwa. Wałować koło o średnicy 30 cm. Podzielić na osiem trójkątów.
Nakładać po łyżeczce nadzienia, zwijać i układać na blaszce. Smarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem. Piec na złoty kolor ok. 20 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 18.04.2016 18:31
Smakowicie wyglądają
Małgorzata Pin 18.04.2016 10:43
Nie ma to jak swoje domowe rogaliki.
bryndzia93 18.04.2016 09:55
Na pewno smaczne rogaliki :)
Alex_M 18.04.2016 06:23
świetnie wyglądają :)
ben-ka 17.04.2016 21:26
Jakie apetyczne !!!
Stenka 17.04.2016 19:31
smaczne i ładne
Mniam 17.04.2016 14:46
Oj, z chęcią bym sięgnęła po parę tych rogalików. Na pewno są bardzo smaczne i do tego wyglądają idealnie :)
Benita 17.04.2016 13:49
muszą być pyszne
Motorek 17.04.2016 13:44
wyglądają kusząco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak