Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z Marmoladą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 gram
oliwa 2 łyżki
żółtko jajek 2
jajko 1
margaryna 100 gram
mleko 180 ml
cukier 5 łyżek
drożdże 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z Marmoladą

100 gram tłuszczu roztopić w garnku i do gorącego dodać 3/4 szklanki mleka, 5 łyżek cukru oraz 5 dag drożdży. Wszystko wymieszać i połączyć z mąką,oliwą, żółtkami oraz jajkiem.Ugniatać ciasto. kiedy ciasto jest gotowe, wałkujemy na kształt koła, dzielimy na 8 części i na każdym końcu dajemy łyżeczkę marmolady i zwijamy aby powstał rogalik. Rogaliki pieczemy na złoty kolor w temperaturze 150C z termoobiegiem ok 20-25 minut. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 03.05.2013 09:58
smakowite :)
Bernadeta1 13.04.2013 21:27
pyszne takie drożdżowe rogaliki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak