rogaliki z marmoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marmolada

  • margaryna

    250 gram
  • drożdże

    50 gram
  • mleko

    1/4 szklanki
  • cukie

    4 łyżeczki
  • mąka

    3 szklanki
  • sól

    szczypta
  • jajko

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W ciepłym mleku rozpuszczamy cukier. Dodajemy skruszone drożdże

w naczyniu urabiamy ciasto.
najpierw sypiemy mąkę, szczyptę soli, 2 jajka dodajemy do tego mleko z cukrem i drożdżami oraz miękką margarynę.. Mieszamy wszystko dokładnie

Po wyrobieniu wstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

po upływie tego czasu ciasto dzielimy na części i każdą z nich wałkujemy i formujemy rogaliki ponadziewane marmoladą

wierzch każdego rogalika smarujemy roztrzepanym białkiem przy pomocy pędzelka.

wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 15-20 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
daria899 27.06.2012 18:08
mniam
janek64 23.05.2012 14:40
Też takie lubię :)
Elżbieta17 29.03.2012 10:34
pyszny deser:)
Krystyna32 29.03.2012 09:30
extra
smakowita 24.03.2012 21:56
smaczne ciacha
ben-ka 11.03.2012 21:37
apetyczne bardzo.
sara1 11.03.2012 16:33
bardzo smaczne są te rogaliki
freekate 09.03.2012 06:29
takie rogaliki kojarzą mi się z domem rodzinnym - proste i pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat