Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z konfiturą z czarnej porzeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
cukier brązowy 3 łyżki
cukier kryształ 2 łyżki
konfitura z czarnej porzeczki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z konfiturą z czarnej porzeczki

Ciasto przełożyć na blat .

W misce wymieszać cukry ,podzielić na dwie części.

Płat ciasta posypać pierwszą połową cukru , wciskając cukier dłonią lub za pomocą wałka .

Radełkiem wycinać trójkąty , każdy smarować konfiturą ,zawijać nadając kształt rogala.

Jajko roztrzepać z szczyptą soli.

Rogaliki przełożyć na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia .

Posmarować jajkiem posypać resztą cukru.

Piec w 200 stopniach ,15 minut.

smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 26.09.2016 12:08
wspaniałe !
Wafelek2601 26.09.2016 11:42
Rogaliki - rewelacja.
mirosława4 26.09.2016 11:37
zjadłabym :)
Franciszek 26.09.2016 11:36
świetne rogale

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak