Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki z konfitura

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
margaryna 25 dag
drożdże 5 dag
mleko 8 lyzek
śmietana 12-procentowa 8 lyzek
cukie 2 lyzki
sól
jajko 1
sloik konfitury

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki z konfitura

Drożdze rozpuscic w letnim mleku z cukrem i odstawic az wyrosnie. Margaryne rozpuscic. Do wyrosnietych drozdzy dodac make, sol, jajo, smietanae i margaryne. Wyrobic gladkie cisto i wstawic na 2 godz do lodowki. Po 2 godzinach cisto rozwalakowac i wykrawac trojkaty na kazdy nalozyc konfiture i zawijac rogalika. rogaliki mozna posmarowac jajkiem wtedy beda lepiej wygladac, Piec 20 min w piekarniku 180C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 07.12.2013 12:28
bardzo lubię rogaliki, dodawaj zdjęcia będzie pewnie więcej chętnych na nie :D
Granita 28.04.2013 02:03
uwielbiam rogaliki
Bernadeta1 07.04.2013 00:17
super rogaliki
lipaka 06.04.2013 20:31
smaczne rogaliki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak