Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Rogaliki z ciasta topionego

Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
1/2 kg
margaryna
250 g
mleko
6 łyżek
cukier
2 łyżki
jajko
1 sztuka
drożdże
6 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z ciasta topionego

mąkę wsypać do miski wbić jajka dodać mleko drożdże rozmieszać z cukrem dodać rozpuszczoną margarynę i wyrobić zawinięte ciasto utopić pozostawiając do wypływającego po czym formować z kwadratów rogaliki z kwaśnym dżemem lub powidłami piec za złoty kolor 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak