Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
budyń waniliowy 1 opakowanie
mleko 0,5 l
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z budyniem

Delikatnie rozwałkować ciasto francuskie, a następnie wyciąć z niego trójkątne paseczki. Na każdej większej części trójkąta położyć troszkę gęstego budyniu. Zwinąć trójkąty formując z nich rogaliki. Następnie rogaliki ułożone na blaszce włożyć do piekarnika i piec w temperaturze około 180 stopni około 30-35 minut aż się zarumienią. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak