Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
500 gram -
sól
1 szczypta -
mleko 3,2%
125 mililitr -
drożdże
35 gram -
cukier
80 gram -
masło stopione
80 gram -
nutella
200 gram -
jajko
2 duże
Przepis i sposób przygotowania Rogaliki drożdżowe z domową nutellą
Kroki postępowania
Rady: Ciasto można także zagnieść w robocie lub w automacie do wypieku chleba (gdzie ciasto może także rosnąć).
Rogale można nadziać dowolnym, ulubionym nadzieniem - konfiturą, marmoladą, drobnymi owocami lub kostkami czekolady.
Po upieczeniu rogale można także posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Przepis na domową nutellę znajdziecie w mojej książce.
Komentarze (15)
Załaduj więcej komentarzy (5)