Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki drożdżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dkg
drożdże 5 dkg
mleko 0,5 szklanki
sól 1 szczypta
margaryna 25 dkg
cukier 1 do smaku
owoce 1 nadzienie

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki drożdżowe

Z podanych skladnikow zrobić ciasto ( można wszystko oprócz mąki wymieszać mikserem , a nastepnie wyrobić rękoma z mąką) podzielić ciasto na 3 lub 4 cześci, i rozwalkować na kształt koła podzielić za pomocą radełka na równe cześci , ja dzielę na 8, na każdy kawalek nakładać nadzienie i zwijać tworząc rogaliki, można wierzch posmarowac białkiem ułożyć na blaszce do pieczenia, robiąc dość duże odstępy, ponieważ rożki podwoją swoją objętość pieczemy najpierw nastawiając piekarnik na 60stopni C ,i podpiekamy 15 minut aby podrosły, następnie podwyzszamy temp. do 180st.C i pieczemy około 20 minut , pisze około bo trzeba pilnować , jak rogaliki będą rumiane są gotowe , po wyciagnieciu mozna posypac cukrem pudrem , zrobić lukier albo polewę czekoladową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna87 02.10.2012 17:51
fajne
Piotr-21 02.10.2012 17:38
fajne
Barbara/zuza22_85 02.10.2012 17:23
smaczna
fijolek91 02.10.2012 17:02
super
jolanta19 02.10.2012 16:56
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak