Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki budyniowe

4.0
(29)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 220 g
masło 110 g
cukier 95 g
cukier waniliowy 5 g
budyń waniliowy 40 g
żółtko jajek 2 szt
mleko 2 łyżki

Do obtoczenia

cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki budyniowe

Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolitą i zwartą masę. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Wyjąć ciasto, odrywać po kawałku i formować małe rogaliki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 12-15 minut z termoobiegiem w 180 stopniach. Wyjąć i ciepłe rogaliki obtoczyć w mieszance cukru i cukru waniliowego. Ułożyć na metalowej kratce do wystudzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 23.12.2014 22:17
po prostu rewelacyjne, przepiękne :)
Grazyna0211 23.12.2014 17:32
cudne rogaliki
Wacław 23.12.2014 11:56
mnie tez już ślinka leci ;-)
Alex_M 23.12.2014 11:52
na pewno pyszne :)
zabcia117 23.12.2014 07:31
Świetnie wyglądają!!
norweska20 22.12.2014 23:46
wyglądają bardzo smakowicie
migotka28 22.12.2014 23:01
wyglądaja jak małe podusie:)
Malinka 22.12.2014 22:51
Z budyniem jeszcze nie robiłam, ciekawe ciasteczka :)
Kuchenka 22.12.2014 22:44
fajnie wyglądają
Habibi 22.12.2014 22:03
bardzo lubię te ciasteczka i robię je w różnych smakach
gosia1988 22.12.2014 21:29
rewelacyjnie wyglądają - muszę wypróbować przepis
Iwusia 22.12.2014 21:15
wyglądają bardzo smacznie
RenataZ-et 22.12.2014 21:11
pysznie wyglądają :)
Christopher 22.12.2014 20:54
Jakie one delikatne,lekkie,rozpłyną się od samego patrzenia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak