Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogale z fetą i ziołami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dag.
mleko 2/3 szklanki
drożdże 3 dag.
cukier 3/4 łyżeczki
sól 1/4 łyżeczki
ser feta 2 opakowania
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
olej 2.5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rogale z fetą i ziołami

Kroki postępowania

1
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku z dodatkiem cukru.Dodajemy do mąki.Mieszamy.
Krok 1 - Rogale z fetą i ziołami foto
2
Następnie dodajemy olej i sol.Mieszamy.Odstawiamy do wyrośnięcia(w ciepłym miejscu).
Krok 2 - Rogale z fetą i ziołami foto
3
Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy.Wycinamy dowolnej wielkości trójkąty.Ser kroimy w kostkę.Porcje sera kładziemy u podstawy trójkąta.Zwijamy e rulon.Sklejamy dobrze końce.Formujemy rogale.U góry ciasto nacinamy nożem.Posypujemy do smaku ziołami.Pieczemy w temp.190*C w nagrzanym piekarniku aż rogale się zrumienią
Krok 3 - Rogale z fetą i ziołami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 23.05.2013 19:11
super pomysł!
dianix 23.05.2013 11:05
ja tez lubię fetę, czesto z nią coś robię
kupiska 23.05.2013 08:57
Fete uwielbiam,chetnie bym teraz sksztowała takiego rogala...
Renataj 23.05.2013 08:19
Ciekawy pomysł wart wypróbowania.
fotoviderek 23.05.2013 07:59
Świetny pomysł :)
malaczarna23 23.05.2013 07:48
muszą pysznie smakować:) bardzo lubię fetę
Cranberry 23.05.2013 07:39
fety w rogalikach nie jadłam chętnie spróbuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak