Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogale mleczne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
mleko 310 ml
masło 50 g
mleko w proszku 2 łyżki
jajko
drożdże 25 g
sól 1 łyżeczka
mak
sezam

Przepis i sposób przygotowania na: Rogale mleczne

Drożdże rozrobić w mleku i odstawić do napuszenia. Roztopić masło. Dodać do mąki wymieszanej z solą i mlekiem w proszku, wyrabiając dodać jajko i rozpuszczone masło. Gładkie, wyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia, po tym czasie formować rogale. Ułożyć na blasze i odstawić do wyrośnięcia. Posmarować niewielką ilością mleka i posypać makiem lub sezamem. Piec w nagrzanym piekarniku do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak