Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogale drożdżowe.

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4 szkl
drożdże 5 dag
mleko 1 szkl
margaryn 1/2 kostki
jaja 4 szt
sól - szczypta
cukier kryształ 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Rogale drożdżowe.

Jaja umyć i sparzyć wrzątkiem. Drożdże z cukrem, solą i 2 łyżkami mąki wymieszać i zrobić rozczyn, odstawić na 15 minut. Margarynę roztopić w mleku, połączyć z rozczynem. Dodać pozostałą mąkę i 2 całe jaja. Wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta formować rogale nadziewając je dowolnym nadzieniem np. serowym. Pozostałe 2 jaja oddzielić żółtko od białka. Gotowe rogale smarować z wierzchu białkiem. Piec około 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 10.03.2017 14:37
na pewno dobrze smakują
Ela15 16.05.2014 11:39
bardzo lubię
Bernadeta1 25.11.2013 21:32
pyszne rogaliki
sara1 22.11.2013 10:54
fajne rogaliki
Iwusia 17.11.2013 23:22
fajne te rogaliki i jak wyrosły
Andysz 02.11.2013 21:38
mmm pycha! ;)
Granita 25.10.2013 08:42
na pewno pyszne...
Danka 28.09.2013 08:03
domowy smak
m1monika 04.09.2013 12:30
lubię rogale :-)
Ania67 23.08.2013 16:26
Oj zjadłabym takiego teraz
Malgorzata549 16.08.2013 08:35
bardzo lubie domowe rogaliki zwłaszcza na śniadanie do kawy
Malinka 29.06.2013 09:59
Takie rogaliki mogłabym jeść non stop!
Luka Li 18.06.2013 22:25
Świetne na śniadanko:)
Bernadeta 07.06.2013 08:34
świetne rogale
Halina14 21.05.2013 08:04
lubię drożdżowe rogaliki
junox 19.05.2013 22:09
Bardzo lubię takie rogaliki:)
Gracer 09.05.2013 18:34
wyglądają apetycznie
Marta11 09.05.2013 16:11
pyszne rogale

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak