Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
600 gram -
drożdże świeże
30 gram -
mleko
300 ml -
cukier
3 łyżki -
cukier waniliowy
1 sztuka -
jajko
1 sztuka -
masło
225 gram
Nadzienie
-
mak
250 gram -
cukier
1/2 szklanki -
miód
1 łyżka -
jajko
1 sztuka -
śmietana 18 proc
2 łyżki -
aromat migdałowy
-
ekstrakt waniliowy
Lukier
-
cukier puder
1 szklanka -
gorąca woda
2 łyżki -
sok z cytryny
-
orzechy posiekane
Dodatkowo
-
jajko
1 sztuka do smarowania
Sposób przygotowania
Kroki postępowania










Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się