Roche z marsów wg Nigelli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    50 g
  • płatki kukurydziane

    2,5 szkl
  • baton

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W małym garnku rozpuszczamy masło, a następnie dodajemy pokrojone batony. Podgrzewamy mieszając do czasu, aż się wszystko rozpuści. Następnie ściągamy z ognia, wrzucamy płatki i dokładnie mieszamy. Do papierowych papilotek wkładamy po porcji wielkości 1 łyżeczki i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 18.10.2012 14:37
bardzo fajne , pomysłowe
Magda60 14.08.2012 16:12
pomyslowe
Cukiereczek13 02.07.2012 11:20
super wygladaja :)
smakowita 14.06.2012 19:05
fajne
Goya 03.04.2012 21:18
ślinka leci
agnieszka189 21.03.2012 14:25
ale cudowne słodkości
mala2021 17.01.2012 10:32
pomysłowe
rjustysia 24.12.2011 10:07
ech, z pewnością pyszne :)
Goya 12.12.2011 09:30
super
magduś83 11.07.2011 23:08
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat