Risotto z winem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    70 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • białe wino

    1 szklanka
  • czosnek

    2 ząbki
  • ryż

    1 opakowanie
  • bulion

    1 szklanka
  • pieczarki

    10 dkg
  • starty ser

    3 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • natka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w półplasterki, poddusić na łyżce oliwy. Dodać posiekaną cebulę i czosnek. Wsypać nieugotowany ryż i mieszać, aż stanie się szklisty. Zalać winem, dodać pieczarki i dynię. Wlać bulion. Przykryć i gotować na wolnym ogniu ok. 20 minut. Gotowe risotto posypać natką i startym żółtym serem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 26.11.2011 11:34
pycha
RenataZ-et 23.11.2010 16:39
Risotto z dynią i winem-pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat