risotto z wędzonym łososiem

risotto z wędzonym łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło do smażenia

  • ryż

    2 woreczki
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • por

    0,5 sztuki
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • łosoś wędzony plastry

    150 g
  • pomidor

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania risotto z wędzonym łososiem

Kroki postępowania

Krok 1 - risotto z wędzonym łososiem foto
W dużym garnku rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojonego drobno pora i podsmażamy chwilę
Krok 2 - risotto z wędzonym łososiem foto
Wsypujemy ryż i prażymy go 3 minuty
Krok 3 - risotto z wędzonym łososiem foto
Kostkę rosołową rozpuszczamy w 2 szklankach wody i zalewamy ryż z porem.
Krok 4 - risotto z wędzonym łososiem foto
Pomidora obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy po 10 minutach do potrawy.
Krok 5 - risotto z wędzonym łososiem foto
Po 5 minutach (ryż powinien już być ugotowany) dodajemy odsączony z zalewy groszek i kukurydzę. Dusimy wszystko razem 2 minuty.
Krok 6 - risotto z wędzonym łososiem foto
Łososia kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Trzymamy na ogniu tylko tyle, żeby się łosoś ściął.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat