Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto z wędzonym łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło do smażenia
ryż 2 woreczki
kostka rosołowa 1 sztuka
por 0,5 sztuki
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
łosoś wędzony plastry 150 g
pomidor 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: risotto z wędzonym łososiem

Kroki postępowania

1
W dużym garnku rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojonego drobno pora i podsmażamy chwilę
Krok 1 - risotto z wędzonym łososiem foto
2
Wsypujemy ryż i prażymy go 3 minuty
Krok 2 - risotto z wędzonym łososiem foto
3
Kostkę rosołową rozpuszczamy w 2 szklankach wody i zalewamy ryż z porem.
Krok 3 - risotto z wędzonym łososiem foto
4
Pomidora obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy po 10 minutach do potrawy.
Krok 4 - risotto z wędzonym łososiem foto
5
Po 5 minutach (ryż powinien już być ugotowany) dodajemy odsączony z zalewy groszek i kukurydzę. Dusimy wszystko razem 2 minuty.
Krok 5 - risotto z wędzonym łososiem foto
6
Łososia kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Trzymamy na ogniu tylko tyle, żeby się łosoś ściął.
Smacznego!
Krok 6 - risotto z wędzonym łososiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak