risotto z wędzonym łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło do smażenia

  • ryż

    2 woreczki
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • por

    0,5 sztuki
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • łosoś wędzony plastry

    150 g
  • pomidor

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - risotto z wędzonym łososiem foto
W dużym garnku rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojonego drobno pora i podsmażamy chwilę
Krok 2 - risotto z wędzonym łososiem foto
Wsypujemy ryż i prażymy go 3 minuty
Krok 3 - risotto z wędzonym łososiem foto
Kostkę rosołową rozpuszczamy w 2 szklankach wody i zalewamy ryż z porem.
Krok 4 - risotto z wędzonym łososiem foto
Pomidora obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy po 10 minutach do potrawy.
Krok 5 - risotto z wędzonym łososiem foto
Po 5 minutach (ryż powinien już być ugotowany) dodajemy odsączony z zalewy groszek i kukurydzę. Dusimy wszystko razem 2 minuty.
Krok 6 - risotto z wędzonym łososiem foto
Łososia kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Trzymamy na ogniu tylko tyle, żeby się łosoś ściął.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat