Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z wędzonym łososiem
Kroki postępowania
Kiedy ryż wchłonie wino wlewać w podobny sposób bulion rybny.
Posolić do smaku.
Przepis zaczerpnęłam z programu Buddego Valastro.
ryż arborio | 1,5 szklanki |
oliwa | 120 ml |
cebula | 1 szt |
masło | 50 g |
wino białe | 1 szklanka |
wywar rybny | 1 szklanka |
mleko | 170 ml |
żółtko jajek | 2 szt |
łosoś wędzony | 250 g |
parmezan starty | 150 g |
sól do smaku | |
Pieprz biały mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: