Risotto z rukolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż do risotto

    200 g
  • rukola

    80 g
  • ser crescenza

    100 g
  • parmezan starty

    80 g
  • cebula

    1 szt
  • bulion warzywny

    600 ml
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Risotto z rukolą foto
Na oliwie zeszklić posiekana cebule. Następnie dodać ryż i smażyć aż ziarenka będą przezroczyste.
Krok 2 - Risotto z rukolą foto
Kolejnym krokiem jest dodanie umytej rukoli (trochę ja posiekałam).
Wszystko razem wymieszać, przesmażyć i podlewać stopniowo gorącym bulionem.
Krok 3 - Risotto z rukolą foto
Po ok. 20 minutach ryż powinien być gotowy i wtedy należy dodać sery.
Krok 4 - Risotto z rukolą foto
Całość dokładnie wymieszać, doprawić i można nakładać na talerze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
DorotaZ 05.09.2015 18:36
Ciekawe jak smakuje
okrysia 05.12.2013 22:40
SMACZNE TO!
Dorian 05.12.2013 08:01
pyszne risotto
Pani Domu 27.11.2013 07:29
coś dla mnie, pycha
erym 21.11.2013 09:29
napewno smaczne
Dorota59 20.11.2013 16:25
bardzo dobre
Grazyna0211 20.11.2013 12:32
świetny przepis
barbara11561 15.11.2013 14:37
wygląda pysznie:)
Krystyna32 15.11.2013 09:50
apetyczne !
mirosława4 11.11.2013 15:14
świetne danie !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat