Risotto z piersią indyka i warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 kg
  • sól

  • pieprz

  • ryż do risotto

    1 opakowanie
  • mieszanka chińska

    1 oapkowanie
  • por

  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Risotto z piersią indyka i warzywami foto
pierś z indyka kroimy w kostkę, przyprawiamy i podsmażamy na patelni, gotujemy ryż solimy go a następnie do podsmażonej już piersi z indyka dodajemy ugotowany ryż. Ważne jest aby nie przegotować ryżu.
Krok 2 - Risotto z piersią indyka i warzywami foto
Mieszankę chińską i warzywa por ,cebulę solimy i pieprzymy i też podsmażamy na patelni dodając trochę ketchupu. Następnie wszystko w oddzielnym naczyniu mieszamy.
Krok 3 - Risotto z piersią indyka i warzywami foto
Gotowe wszystkie składniki mieszamy a następnie możemy zjeść z ketchupem i posypać szczypiorkiem. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cranberry 09.02.2014 22:29
ciekawy pomysł :)
Konczi 09.02.2014 20:45
jak zawsze smacznie
Piotr-21 09.02.2014 20:17
bardzo smaczne
Barbara/zuza22_85 09.02.2014 20:08
pyszne danie
Sylwia26 09.02.2014 20:03
ślinka leci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat