Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RISOTTO Z KURCZAKIEM PAPRYKĄ I KUKURYDZĄ

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
filet z kurczaka 1 sztuka
papryka konserwowa 3 kawałki
kukurydza w puszce 1 opakowanie
cebula 1 sztuka
bulion drobiowy 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
parmezan starty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: RISOTTO Z KURCZAKIEM PAPRYKĄ I KUKURYDZĄ

W patelni o grubym dnie rozgrzać olej. Wrzucić pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i przesmażyć. Wsypać ryż i przesmażyć. Po jednej łyżce dolewać bulion drobiowy i ciągle mieszać żeby ryż wchłonął go. W połowie dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę i kukurydzę. Dalej dodawać bulion i mieszać. Na koniec dodajemy starty parmezan i od razu podajemy. Ryż powinien być lekko twardy tzw all dente

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 22.12.2013 18:04
Oj, dawno nie jadłam. Przez te przygotowania świąteczne zapomniała o daniach, które lubię najbardziej.
patryska76 22.12.2013 10:01
Zdecydowanie moje smaki ;-)
iwi 22.12.2013 09:56
Smakowite risotto
fotoviderek 22.12.2013 09:56
Świetne danie :)
Paolcia 22.12.2013 09:41
smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak