Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z groszkiem zielonym, suszonymi pomidorami i pesto

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 250 g
bulion 1 l
groszek zielony 3/4 szklanka
pomidory suszone Smak do smaku
pesto do smaku
cebula do smaku
tłuszcz do smaku
żółty ser starty do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z groszkiem zielonym, suszonymi pomidorami i pesto

Kroki postępowania

1
Odrobinę pokrojonej w kostkę cebulki podsmażamy na tłuszczu.
Krok 1 - Risotto z groszkiem zielonym, suszonymi pomidorami i pesto foto
2
Dorzucamy ryż i mieszamy.
Krok 2 - Risotto z groszkiem zielonym, suszonymi pomidorami i pesto foto
3
Podlewamy bulionem do powierzchni ryżu. Gdy ryż wchłonie bulion, dolewamy kolejną warstwę i tak aż do wyczerpania bulionu.
Krok 3 - Risotto z groszkiem zielonym, suszonymi pomidorami i pesto foto
4
Gdy dodamy już ostatnią porcję bulionu dodajemy odsączone z zalewy i pokrojone drobno pomidory.
Krok 4 - Risotto z groszkiem zielonym, suszonymi pomidorami i pesto foto
5
Następnie dodajemy groszek zielony. Mieszamy i chwilkę dusimy na małym ogniu.
Krok 5 - Risotto z groszkiem zielonym, suszonymi pomidorami i pesto foto
6
Dodajemy ok 3 łyżek zielonego pesto.
Krok 6 - Risotto z groszkiem zielonym, suszonymi pomidorami i pesto foto
7
Wszystko dokładnie mieszamy i chwilkę trzymamy jeszcze na małym gazie. Podajemy posypane odrobiną sera żółtego.
Krok 7 - Risotto z groszkiem zielonym, suszonymi pomidorami i pesto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.11.2014 19:22
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak