Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto pomidorowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 300 g
mięso mielone wieprzowe pół kg
przecier pomidorowy pół szkl
cebulka marynowana 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 2 szczypty
Czosnek suszony Prymat
pieprz
sól do smaku
natka pietruszki
pomidory w puszce 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto pomidorowe

Ryż gotuje w osolonym wrzątku przez 13 min, następnie odcedzam i płuczę zimną wodą. Na patelnię przekładam mięso mielone i posiekane marynowane cebulki, wszystko dusze z odrobiną wody, dosypuję sól, pieprz, słodką paprykę, suszoną pietruszkę i czosnek, przykrywam, dusze na małym ogniu przez 10 min. Koncentrat pomidorowy mieszam z rozdrobnionymi pomidorami i wlewam do mięsa, wtedy także przekładam wcześniej ugotowany ryż, wszystko dusze ze sobą, aby ryż jeszcze zmiękł i serwuję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 21.10.2014 15:43
Bardzo chętnie bym zjadła :)
Megg 21.10.2014 15:32
smaczny obiadek
gosia561 21.10.2014 15:11
uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak