Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto Pina Colada

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 120 g
masło 20 g
cukier 1 plaska lyzka
mleko kokosowe 2/3 puszki
mleko 2% 0,5 szklanki
ananas z puszki 5 plastrów
wiórki kokosowe do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto Pina Colada

Kroki postępowania

1
Na patelni rozpuścić masło, wsypać ryż i chwilę smażyć.
Krok 1 - Risotto Pina Colada foto
2

Następnie dodać zwykłe mleko, cukier i część mleka kokosowego. Dusić aż ryż wchłonie płyn. Dolewać wtedy mleka, dusić dalej, czynność powtarzać aż ryż będzie miękki.
Krok 2 - Risotto Pina Colada foto
3


Ananasy z puszki wyjąć, lekko osączyć z zalewy, pokroić w kawałki.

Większość wrzucić do risotto, zostawiając kawałeczki do dekoracji. Wymieszać. Zdjąć deser z ognia.

Nałożyć do pucharków, udekorować ananasem i wiórkami kokosowymi. Podawać w zależności od upodobać, na ciepło lub zimno
Krok 3 - Risotto Pina Colada foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 01.10.2014 17:58
świetny pomysł, moje smaki
IwonaKa 30.09.2014 20:53
pycha deser
Ola1984 30.09.2014 18:03
O prawdziwy raj w pucharku :) Niebiańskie smaki.
Lis 30.09.2014 16:09
Smakowity pomysł:)
Anna20 30.09.2014 15:51
pyszny pomysł :)
Renata9 30.09.2014 14:37
bardzo pomysłowe risotto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak