Risotto Pina Colada

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż do risotto

    120 g
  • masło

    20 g
  • cukier

    1 plaska lyzka
  • mleko kokosowe

    2/3 puszki
  • mleko 2%

    0,5 szklanki
  • ananas z puszki

    5 plastrów
  • wiórki kokosowe

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Risotto Pina Colada foto
Na patelni rozpuścić masło, wsypać ryż i chwilę smażyć.
Krok 2 - Risotto Pina Colada foto

Następnie dodać zwykłe mleko, cukier i część mleka kokosowego. Dusić aż ryż wchłonie płyn. Dolewać wtedy mleka, dusić dalej, czynność powtarzać aż ryż będzie miękki.
Krok 3 - Risotto Pina Colada foto


Ananasy z puszki wyjąć, lekko osączyć z zalewy, pokroić w kawałki.

Większość wrzucić do risotto, zostawiając kawałeczki do dekoracji. Wymieszać. Zdjąć deser z ognia.

Nałożyć do pucharków, udekorować ananasem i wiórkami kokosowymi. Podawać w zależności od upodobać, na ciepło lub zimno

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 01.10.2014 17:58
świetny pomysł, moje smaki
IwonaKa 30.09.2014 20:53
pycha deser
Ola1984 30.09.2014 18:03
O prawdziwy raj w pucharku :) Niebiańskie smaki.
Lis 30.09.2014 16:09
Smakowity pomysł:)
Anna20 30.09.2014 15:51
pyszny pomysł :)
Renata9 30.09.2014 14:37
bardzo pomysłowe risotto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat