Risotto Justysi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 kg
  • cebula biała

    2 sztuki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • ryż do risotta

    800 gram
  • pieczareki całe

    400 gram
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • czosnek ząbki

    2 sztuki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • sól

  • koncentrat pomidorowy

    8 łyżek
  • ketchup

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso z indyka mielimy. Zmielone rzucamy do rondelka z margaryną. Całość smażymy z 20 minut. W międzyczasie kroimy cebulę, paprykę i pieczarki w kostki. Do mięsa dorzucamy cebulę i pieczarki. Całość smażymy pod pokrywką a po 10 minutach dodajemy paprykę. Wszystko doprawiamy uniwersalną przyprawą Kucharek, bazylią, białym pieprzem, solą, i czosnkiem ( 2 ząbki). Gdy mięso będzie gotowe dodaje do niego koncentrat pomidorowy i ketchup. Na koniec wszystko zagęszczam mąką.
Podaje z wcześniej ugotowanym ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 14.11.2012 00:13
extra
Wacław 23.07.2012 15:42
smaczny obiad
kate.500 15.06.2012 00:29
pycha
dianix 16.10.2011 11:24
lubiie je jesc
anja3107 18.08.2011 16:41
super
Robert10 28.06.2011 16:40
ekstra
Kuchareczekjeden 10.06.2011 06:28
pyszne
Ania67 24.05.2011 09:59
świetne
AgaS10 09.05.2011 14:37
smaczniutkie:)
ronald88 23.04.2011 14:32
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat