Risotto domowe

Risotto domowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    70- 80 dag
  • mięso wieprzowe

    70- 80 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • tłuszcz

    10 dag
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 dag
  • koncentrat pomidorowy

    2- 3 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Risotto domowe

Ryz ugotować na półsypko, wieprzowinę pokroić w kostkę, poddusić z cebulą, wymieszać z ryżem, doprawić do smaku, przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i wysypanego bułką tartą, posmarować koncentratem pomidorowym, zapiec i podzielić na porcje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

IKrakowianka 21.02.2014 18:15
pyszne risotto
RenataZ-et 21.12.2013 21:11
świetny smak
kielcok1 10.01.2012 19:43
super
danusia19671 30.09.2010 17:45
Szkoda że niema zdjęcia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat