risotto

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    20 dek
  • cebula

    2 szt
  • masło

    4 łyżki
  • groszek

    1 puszka
  • wędlina

    40 dek
  • jajko

    2 szt
  • koperek

    3 łyżeczki
  • ser żółty

    15 dek
  • przyprawy do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wrzącej wody wrzucić ryż i gotować przez 20 min na wolnym ogniu . Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na 2 łyżkach masła. Wędlinę pokroić w paski połączyć z ryżem, cebulą, groszkiem, posiekanym koperkiem i startym serem , doprawić do smaku . Przełożyć do naczynia do zapiekania zalać roztrzepanymi doprawionymi jajkami , zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 21.03.2013 20:08
takie jedzonko to moje smaki
m1monika 29.12.2011 15:46
pycha
owca441 20.12.2011 22:05
bardzo dobre
owca441 20.12.2011 22:05
bardzo dobre
barbara11561 17.12.2011 09:46
pyszne
teresa18 23.11.2011 20:50
dobre
alaaa 21.11.2011 18:18
lubię dania z ryżem,fajny przepis
gacopierz23 21.11.2011 15:20
smaczne
Monika193 19.11.2011 18:25
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat