risotto.,

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    70 g
  • kiełbasa

    80 g
  • tłuszcz

    10 g
  • koncentrat pomidorowy

    20 g
  • groszek zielony

    80 g
  • natka pietruszki

    10 g
  • sól

  • papryka

  • inne przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę obrać z osłonki, zemleć przez maszynkę, smażyć. Ryż opłukać, dodać do kiełbasy wraz z przyprawami, smażyć w dalszym ciągu. Pod koniec smażenia dodać koncentrat pomidorowy. Następnie przełożyć ryż do garnka, wlać wrzącej wody i gotować pod przykryciem na słabym ogniu. Groszek zielony z puszki zagotować, odcedzić, dodać do ryżu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat