risotta grzybowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby

    45 dag
  • cebula

    3 szt.
  • margaryna

    2 łyżki
  • kiełbasa

    20 dag
  • zielenina

  • papryka mielona

  • bazylia

  • ryż

    (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać i wypłukać cebulę, drobno posiekać podsmażyć na tłuszczu. Dodać do cebulki oczyszczone i pokrojone grzyby, dusić razem. Na patelni podsmażyć ugotowany ryż oprószyć go papryką w proszku i bazylią. Wyjąć na półmisek, w środku zrobić dołek, wypełnić go grzybami, na wierzchu posypać zieleninką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat