risotta grzybowe

risotta grzybowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby

    45 dag
  • cebula

    3 szt.
  • margaryna

    2 łyżki
  • kiełbasa

    20 dag
  • zielenina

  • papryka mielona

  • bazylia

  • ryż

    (ugotowany)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania risotta grzybowe

Obrać i wypłukać cebulę, drobno posiekać podsmażyć na tłuszczu. Dodać do cebulki oczyszczone i pokrojone grzyby, dusić razem. Na patelni podsmażyć ugotowany ryż oprószyć go papryką w proszku i bazylią. Wyjąć na półmisek, w środku zrobić dołek, wypełnić go grzybami, na wierzchu posypać zieleninką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat